onsdag 13. august 2014

Innflyttere

For ei uke siden var vi å hentet 6 nye innflyttere til Ræven Klekkeri. Det var 4 jærhøns hvorav 3 var lyse og en var mørk, samt to maraner. Vi var litt spente på hvordan de andre hønene og ikke minst Melvin ville takle dette men det gikk så bra. Det første han begynte med var å flørte med damene og han falt nok pladask for de to Maranene. De følger han etter og humper på så fort han får sjansen. De har også fått sitt eget elskovsrede som de ofte ligger inni sammen. Dette er noe han aldri har gjort tidligere. Når de går inn for kvelden og skal sove sitter han helt inntil hun ene Marnane. Veldig søtt å se på synes jeg da. Han tar godt vare på dem og har full kontroll på flokken sin.

Hun ene nye jærhøna gikk til angrep på den lille dverg kochin hanen vår som heter Junior da gikk Melvin imellom og ga henne en ørefik vil jeg kalle det. Trodde aldri han kom til og ta Junior i forsvar noen gang men det gjorde han faktisk.









Alle var ca 1 år gamle så de la masse egg alle sammen, og jammen meg fikk vi merke det. Et halvt døgn etter at de var hentet lå det hele 7 egg i rugekassene. Maranene legger store brune egg og det er jo ekstra stas siden alle de andre legger bare hvite egg.






Nå har det kommet såpass mange egg at vi har begynt og ta med egg til familien når vi kommer på besøk. Det er veldig stas synes vi da med egenproduserte kjempe gode egg. Mmmmm.

Hønsegården måtte jo såklart få et eget skilt så det er laget og hengt opp.








Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar