onsdag 6. august 2014

Hønseflokken

Her er noen bilder av hønene og hanen Melvin per i dag. De har begynt og bli ganske store og jærhønsene samt den hvite italieneren har begynt å legge egg. Kjempe spennende synes vi og har allerede brukt eggene både til baking og til steking av egg en søndagsmorgen. De smaker kjempe godt :)

Hønene går nå inn og ut av hønsehuset og hønsegården som de vil. For og sikre oss mot rev/grevling osv har vi gravd ned kjempe tykk netting i bakken med masse over for å dekke den og lagt heller oppå der igjen. Vi har også brukt tykk netting rundt. Hønene har ikke gått fri enda da vi bor helt uti veien og er redde for at de skal gå i veien og bli påkjørt. Selvom vi bor så og si midt utpå et jorde er det mange som kjører forbi oss for og komme lengre nedi "gutua" som vi sier her jeg bor og kjører da dessverre ikke så sakte. Har planer om og få plantet hekk og satt opp port så blir ikke dette noe problem.


Vi har 5 høner hvor 3 av dem så smått har begynt å legge egg, samt tre små dverg kochin mikser. Hver "flokk" har hver sin hane og dette fungerer kjempe bra. Melvin som da er av rasen RIR har sine 4 fruer og Junior som dverg kochin hanen heter har sine to egne fruer.
(På bildet over er de tre små til høyre i bildet).

 
Staselige karen Melvin.


Her har vi Plymouth Rock høna som heter Vesla og Jærhøna "Oda".


Junior har også begynt å gale så her kan det være leven tidlig på morran. Heldigvis er det ikke ofte de begynner i 3-4 tida, men det hender seg dessverre. Begynner den ene av hanene kan du banne på at den andre stemmer i.



Her er Melvin sammen med sine tupper.


Melvin er en stor og fin kar som virkelig beskytter sine tupper. Han er flink å si ifra hvis det er noe han ikke er fornøyd med.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar