onsdag 4. mars 2015

Første klekking

Da det var tid for første klekking og vi hørte piping fra egget og vi så et lite hakk i skallet ble vi veldig ivrige og ikke minst utålmodige. Disse små kan og ta seg god tid og utålmodige satt vi der og ventet. Etter en del strev og mye om og men så kom nå denne søte tassen ut. Vi måtte hjelpe den litt ut (dette vet jeg mange ikke synes noe om og at man skal la naturen gå sin gang men vi valgte da altså å hjelpe litt til). Ut kom det i allefall en kjempe skjønn liten krabat som vi (hvertfall jeg) forelsket oss (meg) helt i. Etter et døgn til tørking og avslapping i klekkekassa kom den da etterhvert opp i egen kasse med varmelampe. Den fant seg fort til rette og raste rundt som en tulling nedi der tydeligvis fornøyd med sitt nye hjem. Nå 2 1/2 uke senere er den en veldig kosete og søt liten kylling som helst skal være mer utenfor kassa enn inni. De hopper ut så fort de får sjansen.

Når det kommer til de nybakte foreldrene vet vi ikke hvem som er mamma´n da vi har flere høner som legger hvite egg på ca samme str. Men pappa´n er i allefall DK mix´n Junior :) Blir spennende å se hvordan kyllingene blir seende ut når de blir voksne.












Pga alt styret det ble med klekkingen av første kyllingen valgte jeg å døpe den for Lykke (er det en hane får han kanskje hete Lykkeliten eller noe da). ;)


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar